20 Aralık 2011 Salı

Daniel'in Mutfağı | 11 | Peperoncino'da İtalyan Tatlıları Kursu


“Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” deniyor ama biz tatlı yapıp, tatlı konuştuk. İtalyan mutfağında üç efsne tatlı var. Pepeoncino'daki İtalyan tatlıları kursunda Tiramisu, Panna Cotta ve Semifreddo ai Pistacchi yaptık. Çok eğlendik. Yukarıdaki videodan izleyebilir.

En eski İtalyan usulü Tiramisu’nun nasıl yapıldığını öğrendik. Unutma! Bu tiramisu başka yerde yok. İçindeki bisküvileri kendimiz hazırladık. Yüzde 100 doğal. Ardından “İtalyan muhallebisi” Panna Cotta yaptık. Kursa katılanlar evlerine gelen misafirleri şaşırtacak artık. Süpermarkette “hazır puding” reyonlarını terk edecek. Çünkü mutfak meziyetleri arasında “İtalyan muhallebisi” de var. En çok Semifreddo ai Pistacchi yaparken heyecanlandık. Buz gibi fıstıklı parfeyi özel çikolata kafesine koyduk ve afiyetle yedik.

İşte kursun fotoğrafları:







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder