Peperoncino Ankara'nın şefi Daniel Evangelista, mutfağını sizlere açıyor. İtalyan mutfağının olmazsa olmazları, püf noktaları, sırları, merak edilenleri Daniel'in Mutfağı'nda...
24 Aralık 2011 Cumartesi
Daniel'in Mutfağı | 12 | Peperoncino'da İtalyan Sosları Kursu
İtalyan mutfağında soslar çok önemli. Makarnalara esas lezzetini soslar veriyor. Ketçap, mayonez ve yoğutlu soslardan sıkılannlar, mutfağında farklılık arayanlar bu Cumsrtesi Peperoncino’ya geldi. İtalyan Sosları Kursu yaptık hep beraber. Peki hangi sosları öğrendik?
Gerçek İtalyan deneyimini Peperoncino'da yaşayan 30 şanslı Ankaralı 8 farklı makarna sosunu yapmayı öğrendi. Onlar artık yarı İtalyan sayılır.
İşte yaptığımız soslar:
- Salsa Bolognese (Bolonez sos)
- Salsa di Pomodoro (Domates sos)
- Salsa ai Funghi Porcini (Porcini sos)
- Salsa ai 4 Formaggi (Dört peynir sos)
- Salsa al Pesto (Fesleğen pesto sos)
- Salsa ai Frutti di mare (Deniz mahsulleri sosu)
- Burro e Salvia (Tereyağ ve adaçayı sosu)
- Salsa Alfredo (Alfredo sos)
Afiyet olsun, bona petito!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Evet yine çok keyifli bir kurs oldu fakat 30 kişi çok oluyor.. Çok sıkışık oturduk ve uygulama yapılmadı.. Yapılsın lütfen ;)
YanıtlaSil