21 Ekim 2011 Cuma

Daniel'in halleri...



Daniel, mutfağında kullanacak sebze meyve en iyisini getiriyor. Nasıl getiriyor? Sabah erken Hal'e gidiyor. Tarladan gelen en tazesini seçiyor. Kokluyor, bakıyor, inceliyor. Peki nelere dikkat ediyor? İşin sırrı, yazının devamında veriyor.

Daniel, sebze meyve seçerken önce nerede kullanacağına dikkat ediyor. Daniel'in bazı sırları şöyle:

- Domates: Kaç domates tipi var biliyor musun? Hayır ben de bilmiyor. Çok var. O zaman şunu öğrenmek lazım. Hangi yemek için domates lazım? Sos, salata, tatlı, makarna, sote, marine... Domates'i nerede kullanacak? Yumuşak domates var, sert domates var, yeşil, turuncu, kırmızı, mor domates var. Oval var, yuvarlak var, çeri domates var. Aldığın domatesten memnun kalmak istiyorsan, kullanacak yemeğe göre domates seçeceksin.

- Mantar: Türkiye'de aşçının yüzde doksan kültür mantar kullanıyor. Daniel, doğal mantar kullanıyor. Porçini kullanıyor, kestane, chitachi, istiridye mantar kullanıyor. Mantarlar olgun olmak lazım. Yumuşak mantar eski, iyi değil. Sert olmak lazım.

- Taze fasülye: Ben sevmiyor. Son 20 yılda belki 2-3 sefer kullandı. Ama İtalyan mutfağında çok kullanıyor. Annemle hep fasülye kavgası yaptık. Hiç yemedi :)

- Enginar: En güzeli baby olanı. sap, kalp yaprak diri olacak. Çünkü her yeri kullanıyor. Mantar gibi yumuşak olanı seçmemek lazım.

- Lahana: Bütün lahana alırken olgun olanını seçmek lazım. Yeşil olan lahana lezzetli değil. Elle kontrol lazım. Yumuşaksa içi çürük çıkar.

- Mandalina: Çekirdekli olan daha lezzetli. Çekirdekli mandalina doğal.

- Portakal: Farklı kalitede portakal var. Kabuk kırmızıya benzeyen daha güzel, kokulu ve doğal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder